tisdag 15 maj 2007

Designhotell (förlåt, jag bara älskar design...)

Okej, först måste jag bara gratulera mig själv. Har namnsdag idag! :) Visst, no big deal egentligen, men varför inte fira när man kan? Livet blir lite roligare då!!

Nåja, nu till ämnet; designhotell. De blir bara fler och fler och allt coolare. Visst, när man åker på semester är det kanske främst stället man vill se, inte hotellrummet. Samtidigt tycker jag det kan pigga upp att komma hem till ett fint rum på kvällen! Många har dessutom helt överkomliga priser, så inte heller där finns någon anledning att tveka! :)

Första hotellet, min personliga favorit, är Hotel FOX i Köpenhamn (www.hotelfox.dk). De 61 rummen har designats av 21 olika konstnärer och inget rum är det andra likt. De minsta rummen kostar 945 DKR och de största 1 620 DKR. Dessutom är inredningen i lobbyn och baren och urläckert designad. När man bor i Hbg är kanske inte Köpenhamn det första stället man tänker på för övernattning, men en weekend där kan vara minst lika härligt som London eller Paris. :)






Nästa hotell är Nordic Light Hotel i Stockholm (www.nordiclighthotel.se). 175 rum i sex olika utföranden, bl a Superior och Deluxe Mood. Priserna ligger på drygt 1000 kr och uppåt. De erbjuder även ett Black room och ett White room för avkoppling respektive möten. Likaså har de ljusterapi för de som känner ett behov av det. Ett riktigt coolt hotell alltså!







Det tredje hotellet på min lista är Hotel Cram i Barcelona (www.hotelcram.com). Det har 67 rum och har också en riktigt bra restaurang - GAIG. Pligger runt 168 Euro och uppåt. Lobbyn och baren är luxuöst designade i dova färger och blanka material. Rummen är ljusa med främst vit inredning och läckra detaljer i både rummet och badrummet. Check it out!!








Det sista hotellet är urcoola 25hours Hotel i Hamburg (www.25hours-hotel.com). De har 89 rum i storlekarna small, medium och large i prisklassen 105 Euro och uppåt. I princip alla rum är individuellt designade och får därför en alldeles egen karaktär! Det är skapat av unga för unga och är ett mycket trendigt hotell.






Vill ni ha fler tips, gå in på www.designhotels.com, där finns hur mkt info som helst!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan säkert ana vilket som var min favorit :) Guuu va snyggt!

Anonym sa...

The Fox är numer en klassiker, bott i ett antal av rummen, men rummet med tältet är favoriten, trots att det ligger på bottenvåningen. Plus för den sköna takterassen och den fräscha frukosten, ingen traditionell buffé utan en fräsch bricka, rekommenderas starkt.