onsdag 30 maj 2007

Mineralmakeup


Det senaste inom make up verkar vara mineralbaserade produkter. Dessa innehåller inga konserveringsmedel, oljor, vax eller kemiska ingredienser utan baseras istället på naturliga mineraler som titan, zink och guld. De sägs dessutom vara så bra för huden att du hellre ska bära den makeupen än ingen alls. Du kan till och med sova med den! Dessutom kan den hjälpa mot acne och rödflammig hy. Jag har inte testat dessa produkter själv än, men efter allt jag läst om det, på olika ställen, måste jag bara göra det snarast.

Det finns givetvis ett antal märken att välja mellan, bland annat i.d. minerals, Laura Mercier och MAC samt ett flertal webbsidor där det finns mer info och där man kan köpa produkterna direkt. På www.mineminerals.se kan man till exempel också beställa hem provpåsar för 10 kr, plus porto 16 kr. Inte helt fel om man är lite osäker, som jag.


Det är dock tydligen lite av en annan appliceringsteknik när det gäller dessa produkter, som kallas swirl-tap-buff. Första steget är swirl. Då skakar man burken med locket på och häller sen lite puder i locket. Man arbetar sen in allt detta puder i den speciella 'äkta hår-borsten'. Steget tap betyder att man slår borsten mot lockkanten tills allt överflödigt och synligt puder är borta. Sista steget, buff, är när man applicerar pudret i ansiktet med lätta cirkelrörelser med början på kindbenen och in mot näsan.

So, out and try it!! :)

Inga kommentarer: