fredag 30 mars 2007

Resa, resa, resa, nu, nu, nu!!!






Det finns få saker som slår en riktigt bra semester! Visst, en rejäl shoppingtur kan kännas jäkligt bra ibland, och det man kan, hrrm, hitta på med det motsatta könet hamnar också högt på listan. :) Men en härlig resa som man sett fram emot länge är helt enkelt ljuvligt! Sist jag reste, om jag inte räknar fjällenresan i januari i år, var till Australien i maj förra året. En himla kul resa som jag är glad att jag fick chansen att göra! Men det är ju snart ett år sen nu, och jag börjar bli rejält sugen på en ny reseupplevelse. Det var/är tänkt att jag och mina föräldrar skulle/ska åka till Amsterdam nu i vår eller i början av sommaren, men allt beror på hur mycket jag har att göra, om jag får sommarjobb, osv. Men jag kan ju iaf visa lite bilder och info därifrån! :)

Bilden högst upp visar en typisk bild av Amsterdam. Jag är galen i de där höga smala husen, skulle älska att bo i ett sånt (även om jag inser vilket jäkla spring det blir i trapporna)! Denna info om staden fann jag på Wikipedia: "Amsterdam är Nederländernas största stad, den officiella huvudstaden (den nederländska regeringen befinner sig dock i Haag), och ligger i provinsen Noord-Holland. Staden har 740 000 invånare och med förorter 1,4 miljoner invånare. Ungefär 50% av befolkningen har utländsk bakgrund, mest från Surinam (70.993), Marocko (64.794) och Turkiet (38.209), men även många med västerländsk bakgrund (72.464). Det finns 173 nationaliteter i staden". Givetvis stod där också att det är en av de mest liberala städerna, både gällande droger, prostitution och homosexualitet men jag är mer intresserad av all bra design som kommer därifrån! Först har vi Droog Design (www.droogdesign.nl) som gör annorlunda men jäkligt snygga saker. Sen är det Moooi (www.moooi.nl) som bara har så mycket snyggt!! Vidare finns Dutch by Design (www.dutchbydesign.com) som är mästare på fräcka detaljer som skapar habegär! Ja, det finns betydligt fler, men för att inte riskera att trötta ut er så stannar jag där. :) Den andra bilden visar en designutställning i Amsterdam - tyckte den var lite cool. Den tredje bilden visar lite av den snygga husdesign som också finns i Amsterdam. Detta är kvarter kring Spaarndamerbuurt som visar tidig tegelmodernism från den sk Amsterdamskolan. Läckert! :)

Nästa resmål jag suktar efter är Isla de Margarita som tillhör Venezuela och ligger i Centralamerika. Där kan jag vara nästa år i februari om allt går i lås!! :D Fjärde bilden visar hur ljuvligt det är där. Ojoj, att bara slappa, sola och njuta en vecka är inte helt fel, allra helst inte när man genomlidit en trist vinter och ser nästintill genomskinlig ut för att man är så blek. Fritidsresor skriver så här om ön: "En semester på Isla de Margarita handlar till stor del om att varva ner, bada i 25-gradigt vatten, shoppa och äta god mat i ett klimat som hör till de behagligaste vår jord kan uppvisa. Isla de Margarita ligger i Karibiska havet 20 minuters flygresa norr om det venezuelanska fastlandet. Inlandets frodigt gröna berg övergår närmare kusten till ett leende öppet landskap med tropiska blommor, små byar och sandstränder. Och visst finns det mycket att uppleva för den som vill se sig om." Inte helt fel va?? Den sista bilden visar några saker som går att handla på en supermarket på Isla de Margarita. En hel del känns igen, men lite nya spännande saker verkar det också va! :)

Ja, vi får se vad som händer på resfronten - I'll keep you posted! ;) Nu ska jag iaf njuta av den stundande helgen. Ikväll väntar filmkväll, och imorgon bjuds jag på middag innan det bär av till mitt livs första elektrofest! Söndag torde bli lugn, om jág inte får för mig att genomföra mina ommöbleringsplaner då...! Hihi.

Jag säger som jag är märkt: CARPE DIEM! ;) ///S

Inga kommentarer: