fredag 6 juli 2007

Ben & Jerry's


Det här är bara en hyllning till den absolut godaste glassen jag träffat på!! Finns inget bättre än att skeda upp fem stora skedar av t ex Cookie Dough och bara njuta (skulle vara att äta direkt ur förpackningen isf!)... Har ni inte testat måste ni göra det! Här i stan fanns det först bara på Mästerlivs, men nu har även ICA/OJ tagit in det. Yes!! Okej, ska erkännas att de är dyra (45 spänn för ½ liter) men jag köper hellre ett paket av dessa och njuter ordentligt än köper fyra billiga bara för mängdens skull! Det är dessutom inte bara god glass. Det finns även en trevlig historia bakom. Enjoy!

Ben & Jerry's Homemade Inc. började tillverka och sälja glass i en ombyggd bensinmack i Burlington, Vermont 1978. Ben Cohen och Jerry Greenfield som grundade företaget var både barndomsvänner och hippisar. När de gått en femdollars korrespondenskurs i glasstillverkning startade de tillsammans Ben & Jerry's.

De använde bara färsk mjölk och grädde från kossorna i trakten och hade bara i grejer i glassen som de tyckte om. Ju större bitar, desto bättre! Det tog inte lång tid innan glassen nådde kultstatus. Ben och Jerry bråkade ibland om vilka smakkombinationer som skulle funka bäst, men en sak var de överens om - att de drev sitt företag lika mycket för att ha kul som för att tjäna pengar. Som Jerry sa: "If it´s not fun, why do it?" (källa: http://www.benjerry.se/)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Uscha så sötsliskig, brrr, nej du har tydligen inte besökt Glassfabriken i Malmö ännu, är nog bäst du åker dit först ;)

Sofhie sa...

Hihi, men jag gillar sötsliskigt! Är en liten 'sweet tooth'. Och de stora bitarna av choklad, brownie, marshmallows, mm, är ju bara superduper!! ;) Men okej, jag lovar att prova Glassfabriken. För din skull.

Anonym sa...

Ja för din egna också ;) Men då borde du prova deras rocky road, med marshmallows och chokladglass, mycket godare och bättre än Creepy Ben & Jerrys.

I sa...

Yummi, blir sugen på glass! ;)

Anonym sa...

Jag kan meddela att de finns att köpa på flera ställen. T.ex. Bogarts videobutik på Hjälmshultsgatan.